Депутат Львівської обласної ради та продюсер Тарас Чолій вважає, що українська влада робить для Збройних сил України менше ніж країни Заходу, які в останні дні проявили безпрецедентну підтримку.

Про це він заявив під час прямого етеру програми “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA.

На його думку, для українських високопосадовців характерним є переоцінювати свої можливості та недооцінювати ворога. Саме тому, Тарас Чолій, наголошує, що не варто нехтувати тим фактом, що на кордоні з Україною розташовано 100 000 російських солдатів, яких буквально за 2 тижні може збільшитися вдвоє, а то й в тричі.

“Влада розповідає про те, що їхні розвіддані вказують, що все “нормально”. Водночас в мережі з’являється інформація від родичів російських солдатів, про те, що їхні військові з’їжджаються на кордон до України не навчання. Невже всі розраховують тільки на те, що за традицією, поки не завершаться Олімпійські ігри ніхто не нападе? Ні, все залежить під нашої позиції на міжнародній арені. А що робить українська влада? Відправляє на зустріч голів держав в Парижі щодо ситуації в Україні - Єрмака. Помічника Президента, який немає жодних Конституційних прав представляти нашу державу на такому рівні”, - пояснює Тарас Чолій.

Він також наголосив на тому, що російсько-українська війна триває вже і може набути ще драматичніших форм, якби не санкції, які запроваджують країни Заходу. Він пояснює дещо повільні темпи запровадження критичних для Росії санкцій - тривогою Заходу щодо наслідків таких дій.

“Я думаю, що Захід ще зважує чи не стане запровадження фінальних, критичних санкцій щодо російських високопосадовців та Росії загалом - приводом для Путіна для ще більшої агресії. Захід серйозно розглядає можливість повномасштабного вторгнення росіян на територію України, про це, зокрема й свідчать неймовірно масштабні постачання зброї українцям, яких ми не бачили за всі 8 років війни”, - пояснює продюсер та депутат Чолій. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ