У боях за Україну загинув 52-річний захисник родом із Дрогобиччини Петро Тарапацький.

Про загибель воїна повідомили у Дрогобицькій міській раді.

Петро народився 1 вересня 1969 року в Стебнику. Закінчив Дрогобицьку ЗОШ №2 та Стебницький професійний ліцей. Після чого відправився на службу в армію. Працював у військових частинах та Дрогобицькій виправній колонії.

З 2015 року воював в зоні АТО. Після повномасштабного вторгнення росії на українські, приєднався до лав Дрогобицького батальйону територіальної оборони Збройних Сил України, де був інструктором. Згодом відправився на фронт виконувати бойові завдання з захисту країни, - йдеться у повідомлені. 

18 червня, під час обстрілу ворогом українських позицій, стебничанин підірвався на ворожій міні. Побратими знайшли його з переломами хребта та кінцівок, однак при свідомості. Травмованого захисника доставили до однієї з лікарень на сході України.

За життя воїна боролись більше тижня. Однак в ніч на 27 червня його серце зупинилось.

Завтра, 30 червня, о 9:00 год. похоронна процесія вирушить від дрогобицького моргу до рідного дому загиблого за наступним маршрутом: вулиця Шептицького, Пилипа Орлика, Лесі Українки, Мазепи, Театральна, Трускавецька до вулиці Іваника (Солець).

О 15:30 процесія вирушить від рідного дому загиблого, що на вулиці Іваника, 102 (Солець) до Майдану Шевченка у Стебнику, де о 16:00 відбудеться загальноміська прощальна панахида.

Після панахиди, відбудеться чин похорону, який проведуть у храмі Положення ризи Пресвятої Богородиці, що при в’їзді в Дрогобич (на Гірці). Загиблого Героя поховають на кладовищі в Сільці.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Героя. 

Нагадаємо, загинув брат відомої української гімнастки Сергій Краснов, який на передовій воював проти російських окупантів.

ІА "Вголос": НОВИНИ