У боях з окупантами на Ізюмському напрямку загинув командир батальйону «Карпатська Січ», командир «Легіону Свободи» Олег Куцин.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук заступник голови ВО «Свобода» Андрій Іллєнко. 

Зазначимо, Олег Куцин створив добровольчий батальйон у 2014, а вже на цьому етапі перетворив його у один з найбільш боєздатних підрозділів у складі ЗСУ. 

«Пам’ятаю його слова, сказані ще в 2014 — «ця війна завершиться або в Чопі, або у Владивостоці. Олег Іванович був легендою за життя, легендою залишиться назавжди. Вічна Слава», - написав Іллєнко. 

Стало відомо, що Олег Куцин загинув від прямого влучання росіянами під час проведення наради.

 
У своєму пості на фейсбук висловив співчуття, та швидше злість, голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок:
"У боротьбі за Україну на Ізюмському напрямку загинув засновник і багаторічний керівник «Легіону Свободи», командир батальйону «Карпатська Січ» (49-ий окремий стрілецький батальйон ЗСУ) Олег Куцин «Кум».
Просто нереальна втрата.
Ми завершимо Твою справу, Друже.
Мав за честь стільки років стояти пліч-о-пліч з Тобою.
Навіки в строю!
Москва впаде!", - зазначив у повідомленні Олег Тягнибок.

Довідково:

Олег Куцин – український громадський, політичний та військовий діяч, керівник «Легіону Свободи», член політради ВО «Свобода». Двічі обирався депутатом Тячівської міської ради Закарпатської області. Родом з Івано-Франківська, проте жив і працював на Закарпатті. Мав три вищі освіти. Зокрема - Івано-Франківський інститут нафти і газу, «Львівська політехніка», Національна академія державного управління при президентові України.

З початком військових дій на сході України Куцин організував волонтерську групу, яка збирала та доправляла допомогу українським військовим, які служили в районі Слов'янська Донецької області. На початку літа 2014 року волонтери вирішили вступити до лав Національної гвардії. З його ініціативи постала добровольча штурмова рота «Карпатська Січ». Пізніше підрозділ було розширено до меж батальйону й перейменовано на «Окрему добровольчу чоту «Карпатська Січ» (ОДЧ «Карпатська Січ»). Це 49-ий окремий стрілецький батальйон ЗСУ.

 

Як писав «Вголос», в бою з російськими загарбниками загинув Герой України родом з Львівщини Руслан Грех. Відомо, що він воював проти окупантів ще з 2014-го року.

Додамо, у бою з російськими окупантами біля Донецька загинув львів’янин Артемій-Юліян Димид. Йому було лише 27 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ