Українським морякам, котрих захопили в полон росіяни біля Керченської протоки, висунули звинувачення в нібито незаконному перетині російського кордону.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

Він уточнив, що йдеться про звинувачення за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу Росії.

За його словами, з моменту арешту він не зустрічався зі своїм клієнтом, капітаном катера «Бердянськ» Денисом Гриценком, відтак сьогодні вранці правозахисник склав на ім'я начальника СІЗО заяву про допуск до свого підзахисного.

«Я ще не бачився зі своїм клієнтом і не знаю, чи передавали документи до Москви і хто займається розслідуванням», — додав він.

27 листопада в окупованому Криму “суд” заарештував 12 українських моряків на два місяці. Як стало відомо згодом, запобіжний захід полоненим у Керченській протоці українським морякам визначали зрадники України.

Нагадаємо, 25 листопада ввечері Росія атакувала українські катери у Керченській протоці. У Мережі з’явилося відео атаки.

За даними ВМС України, шестеро українських військовослужбовців отримали поранення. Московити ж кажуть, що внаслідок атаки в морі “отримали легкі поранення” троє українських військових. Також Росія захопила три українські військові катери.

Весь склад ВМС підняли за тривогою, всі кораблі виходять у море.

Рада національної безпеки й оборони на засіданні, що почалося після півночі 26 листопада, підтримала рішення про впровадження воєнного стану в Україні на 60 діб.

26 листопада депутати Верховної Ради проголосували за введення воєнного стану на 30 діб від 14.00 26 листопада. Однак не в усій країні, а лише на території десяти областей, які межують із окупованим Кримом та невизнаним Придністров’ям.

27 листопада опублікували новий указ Президента про воєнний стан.

ІА "Вголос": НОВИНИ