Про це вона сказала у вівторок на брифінгу в Німеччині за підсумками зустрічі з президентом України Петром Порошенком, - передає Українська правда.

За її словами, вона взяла до уваги занепокоєння України щодо газопроводу і висловила їх президенту Росії Володимиру Путіну.

«Ми обговорили з президентом РФ цю тему, і я сказала йому, що не може бути ситуації, за якої Україна через «Північний потік-2» не матиме жодного значення як транзитна країна», - зазначила Меркель.

Вона підкреслила, що транзит газу має стратегічне значення для України, тому розглядаючи питання будівництва «Північного потоку-2», слід однозначно з’ясувати ситуацію щодо транзиту газу через Україну.

Меркель визнала, що «Північний потік-2» є не лише економічним, а й політичним проектом.

Як писав «Вголос», Петро Порошенко назвав захисників «Північного потоку – 2» спільниками Росії.

Згодом Верховна рада України закликала іноземні парламенти, уряди і світову бізнес-громадськість не брати участь в підготовці, фінансуванні або лобіюванні будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Нагадаємо, проект «Північний потік» передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком – 1».

ІА "Вголос": НОВИНИ