Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Як зазначив сам митець, його картини і скульптури складно зрозуміти з першого погляду. Для того аби відчути сюжет, потрібно повертатися до одної картини декілька разів.

«Я малює те, що ніколи не бачив. І через це, коли ви подивитися на картину сьогодні, побачите одне, а завтра зрозумієте її по-іншому. Але в тому і є чарівність мистецтва», – поділився художник.

Він також сказав, що до кожної своєї роботи підходить інтуїтивно, медитативно і модульно.

«Цьому виду мистецтву немає кінця. Наприклад, у шахах є кінець, а в картинах – немає. Це нібто конструктор, який можна складати знову і знову», – додав художник.

Всього на виставці представлено 11 скульптур і понад 50 картин.

За словами художника, це перша така масштабна виставка в Україні.

«Кілька разів свої роботи я виставляв у Москві та Будапешті, але то були незначні виставки. То ж сьогодні у Львові перша моя значуща виставка і я цьому дуже радію», – пояснив митець.

Під час виставки було зазначено, що Ловрант Бокотей належить до тих абсольвентів львівської мистецької школи, які розвивали у своїй творчості програмні засади світового авангарду.

На думку представників львівської еліти, велика частина творчого доробку художника позначена рисами абстрактного експресіонізму та сюрреалізму. Самобутні образні пошуки в галузі станкової та ландшафтної пластики   єднають з кращими проявами актуальних формальних рішень  асоціативного характеру.

Твори Ловранта Бокотея знаходяться в приватних колекціях Угорщини, Канади, Англії, Туреччини, Румунії, Болгарії , Польщі.

ІА "Вголос": НОВИНИ