30 липня у витверезнику в місті Вроцлав, що у Польщі, після побиття поліцейськими помер 25-річний українець Дмитро Нікіфоренко.

Чоловік родом із Тернополя. Про загибель чоловіка стало відомо 18 серпня. Нещодавно з’явилися нові подробиці в справі. Про це пише «Захід.нет».

Інцидент розпочався з того, що українець заснув у автобусі. Водій громадського транспорту викликав лікарів, які передали чоловіка поліції. На нього одягли кайданки та застосували газ, адже він нібито поводився агресивно.

Польським журналістам вдалося знайти відео з автобуса, яке слів «копів» не підтверджує. Автомобіль із затриманим прибув до витверезника о 22:19, а в будівлю Дмитра завели лише через вісім хвилин. Що правоохоронці робили з ним в цей час невідомо.

Тернополянина завели у витверезник в кайданках та зі зігнутою головою. У залі він скручувався від болю та плакав.

Коли чоловік намагався встати «копи» притискали його голову до стіни та нападали. На 25-річному чоловіку в один момент сиділи шестеро осіб.

Згодом українця доставили до одиночної камери. Дмитро намагався вирватися на волю. Його почали бити працівники витверезника і поліцейські. Один із них вдарив чоловіка кулаком, почав душити та бити кийком.

25-річний затриманий вгамувався, однак його продовжували душити. Згодом на місце події прийшла лікарка та почала реанімувати українця. Упродовж години медики боролися за життя чоловіка, але врятувати не вдалося.

Одне із польських видань зазначило, що на заробітки в Польщу українець приїхав минулого року. Він мав дівчину на ім’я Зуза та в цей вечір повертався додому після вечірки з друзями. Про смерть хлопця дівчина дізналася лише через три дні.

Як додає Gazeta Wyborcza, у поліцейських працювали нагрудні камери, однак в момент затримання та смерті Дмитра вони були вимкнені.

Поліція міста Вроцлав звинувачення заперечує та наголошує, що українець був п’яний та агресивний. Його доставили до витверезника, а там він помер. Наразі триває слідство, очікуються результати розтину тіла загиблого.

Раніше «Вголос» повідомляв, що на Львівщині судитимуть жінку, яка замість догляду за інвалідом поїхала на заробітки в Польщу.

ІА "Вголос": НОВИНИ