Відтепер ландшафтним заказником місцевого значення «Торфовище Білогорща» у Львові опікуватиметься комунальне підприємство «Зелений Львів».

Таке рішення прийняв виконком Львівської міської ради.

Ландшафтний заказник розташований у Залізничному районі Львова і має 92 га площі. Його утворили у жовтні 2019 року аби зберегти унікальні торфово-болотні природні комплекси. Проте, на жаль, віднедавна цей природний комплекс почали використовувати як стихійне сміттєзвалище.

Так, місцеві мешканці почали знаходити на торфовищі будівельне та побутове сміття. А нещодавно навіть виявили купу сміття, де були рештки тварин.

Отож, аби зберегти унікальний природний комплекс та зникаючі види місцевої флори, а також раціонального використовувати земельний  фонд і не допустити  використання землі не за призначенням, міськрада ознакує межі території заказника, розмістить інформаційні щити та відеокамери аби контролювати в’їзд на територію заказника.

На «Зелене місто» покладуть обов’язок вивезти сміття з цієї  території. А саму територію патрулюватимуть поліція та екоактивісти. Тим більше, що депутати розробили модель, за якою штрафи для тих, хто вивозить сміття у природні зони та створює стихійні сміттєзвалища, зросте з 1700 гривень до 170 тисяч гривень.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», у Львові на вулиці Пластовій також утворилося стихійне сміттєзвалище, яке увесь час горить. Місцеві мешканці побоюються повторення Грибовицької трагедії.

ІА "Вголос": НОВИНИ