Служба безпеки України затримала на Донеччині чоловіка, який був одним із організаторів так званого «референдуму» в 2014 році.

Зловмисник закликав мешканців регіону голосувати за приєднання до терористів «ДНР», а також зривати українські прапори.

Про це інформує пресцентр СБУ.

У відомстві встановили, що затриманий також підбурював людей до заворушень під виглядом громадських зібрань або ж мітингів.

Чоловік виявився очільником місцевої комерційної структури. До протиправної діяльності він залучив спільників. Є докази їх провокаційних дій у Великоновосілківському районі.

Після «референдуму» зловмисник покинув підконтрольну Україні територію Донецької області та переховувався від правосуддя в окупованому Криму.

Ще у 2017 році прихильнику окупантів заочно повідомили про підозру в посяганні на недоторканість та територіальну цілісність України. Тоді ж його оголосили в розшук.

Злочинця затримали під час повернення на підконтрольну Україні територію. Він прибув у особистих справах.

Триває досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють інших осіб, які причетні до злочинів проти держбезпеки нашої країни.

Як писав «Вголос», СБУ затримала українського офіцера, який шпигував для російських спецслужб. Затримали командира однієї з військових частин Івано-Франківської області.

ІА "Вголос": НОВИНИ