У Києві правоохоронці затримали росіянина, який є очільником неонацистського радикального угрупування.

Про це повідомила пресслужба прокуратури столиці.

Зазначається, що громадянина Росії затримали в ході спільної операції прокуратури та СБУ.

За версією правоохоронців, з грудня 2019 року затриманий виготовляв та розповсюджував літературу з закликами до вчинення терактів, масових вбивств та пропагував насильство по відношенню щодо емігрантів.

Варто зауважити, що з 2014 року підозрюваний живе у Києві.

Повідомляється, що росіянин є послідовником ідеології австралійського терориста Брентона Тарранта, який пропагує етнічний і культурний геноцид.

Під час проведення обшуку за місцем фактичного проживання росіянина правоохоронці виявили та вилучили примірники нацистських і екстремістської творів, прапори «Третього рейху», комп'ютери, чеки на доставку забороненої літератури з-за кордону.

Силовики також вилучили корпус гранати ВОГ-17 без підривника, споряджений зарядом вибухової речовини А-IX-1 і уніфікованим запалом УЗРГМ-2, за допомогою якого можна створити вибуховий пристрій.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258-2 (поширення та зберігання з метою розповсюдження матеріалів з публічними закликами до вчинення терористичних актів), ч. 1 ст. 263 (зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) ККУ.

Наразі приймається рішення щодо обрання йому запобіжного заходу, тривають слідчі дії.

Як писав «Вголос», СБУ затримала чоловіка, який закликав створити “Одеську народну республіку”: перші подробиці.

ІА "Вголос": НОВИНИ