Позафракційний народний депутат Антон Поляков подав до суду на главу Верховної Ради Дмитра Разумкова та керівника Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева через закон про банки.

Про це повідомляє пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва.

«Позивач просить суд визнати протиправними дії Голови ВРУ Дмитра Разумкова щодо неналежної організації проведення позачергового пленарного засідання ВРУ дев’ятого скликання та порушення положень Регламенту під час розгляду та прийняття в першому читанні та за основу проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (№2571-д)», - йдеться у повідомленні.

Також Поляков хоче визнати протиправними дії Гетманцева щодо незабезпечення дотримання регламенту та закону про комітети під час засідання комітету з питань фінансів 30 березня 2020 року в частині включення, розгляду та прийнятті рішення щодо питання проектів вищезгаданого закону, що були внесені народними депутатами Олександром Дубінським та Ігорем Палицею.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, що 13 травня на позачерговому засіданні ВРУ ухвалила “банківський” закон, який також називають “антиколомойським”.

Пізніше народний депутат Антон Поляков, який є позафракційним, заблокував підписання закону про банки.

ІА "Вголос": НОВИНИ