Президент України Володимир Зеленський підписав закон про банки, який необхідний для співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

«Президент України Володимир Зеленський підписав Закон »Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" № 590-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 13 травня 2020 року", - йдеться у повідомленні.

Документ, що його підписав глава держави, передбачає комплекс змін, спрямованих на вдосконалення діяльності банків, зокрема шляхом зміцнення корпоративного управління, та врегулювання особливостей судового провадження у справах щодо виведення банків з ринку. Крім того, законом запроваджуються оновлені механізми виведення банків з ринку, які спрямовані на удосконалення ліквідаційної процедури та задоволення вимог якомога більшої кількості кредиторів банку, що ліквідується, а також удосконалення механізмів можливої участі держави у виведенні банку з ринку. Такий крок сприятиме надійності та стабільності банківської системи, відновленню довіри до неї з боку вкладників і кредиторів.

"Реалізація положень закону допоможе підвищити якість та ефективність виконання Національним банком своїх функцій у сфері банківського регулювання та нагляду, завершити процедури виведення банків з ринку / ліквідації тих банків, рішення щодо яких скасовані судами", - додали в ОП.

До слова, ухвалення закону про банки було однією з умов отримання нової програми МВФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ