Сьогодні, 24 грудня 2020 року, Львівська районна рада підтримала заяву фракції ВО "Свобода" щодо неприпустимості продовження Верховною Радою України Закону про особливий статус Донбасу.

Заяву з трибуни Львівської районної ради  оголосив учасник російсько-української війни Богдан Федун.

"Закон про особливий статус Донбасу – це той, написаний Путіним закон, з яким ВО «Свобода» послідовно бореться від початку війни. Тоді, у 2014 році, особливий статус голосували у парламенті при вимкненому табло та “попросивши” з залу журналістів. Фракція “Свободи” тоді підняла картки над головою. Ті, котрі шостий рік продовжують особливий статус Донбасу, стараються не говорити про наповнення закону. Тим часом це далеко не безневинний документ, як дехто може подумати", - пояснив Богдан Федун.

Депутат Львівської районної ради також пригадав, що означає закон про "особливий статус Донбасу".

Перше. Амністію московським окупантам та їхнім посібникам терористам. Друге. Режим сприяння для російської мови і знищення української мови. Третє. Імунітет депутатам, “обраним” під контролем терористів. Четверте. Дозвіл терористам призначати керівників органів прокуратури і судів. А найцинічніше – це те, що ми з вами за це все маємо платити, не вимагаючи від них жодних податків. У законі про Державний бюджет України щороку передбачаються видатки на підтримку окремих районів Донецької та Луганської областей. Причому це так звані захищені статті. Фактично це звичайна колаборація і продовження війни на покоління й покоління українців. Ми висловлюємо свій протест проти особливого статусу і вважаємо, що він ніяк не наблизить закінчення війни." - наголошується у повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ