Таке рішення ухвалили депутати Львівської обласної ради під час сесії сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

Представник «Батьківщини» заблокували трибуну, а керівник фракції Юрій Гудима заявив, що партія вимагає перерахунку голосів на виборах у Ходорові, бо там відбулися фальсифікації.

Після виступу Юрія Гудими в засіданні сесії оголосили перерву, а представники фракцій пішли на нараду. Після наради голова обласної ради повідомив, що ЛОР перевірятиме інформацію про фальсифікації.

На сайті Львівської облради оприлюднять усі протоколи з мокрими печатками, які надасть «Батьківщина» або інші партії, що брали участь у виборах у Ходорові.

Також депутати Львівської облради ухвалять заяву, у якій «висловлять занепокоєння перебігом виборчого процесу і протест коментарям службовців Львівської ОДА».

Також із представників партій, які брали участь у виборах у Ходорові, створять робочу групу, яка перевірить інформацію «Батьківщини» про фальсифікації під час перерахунку голосів. Ця робоча група сьогодні, 29 березня, виїде в Ходорів на засідання територіальної виборчої комісії, яка цього дня має встановити остаточні результати голосування.

Як писав «Вголос», учора керівник Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк повідомив, що на виборах в об'єднану територіальну громаду Ходорівщини ВО «Батьківщина» зайняла перше місце.

Натомість Львівська ОДА поширила інформацію з посиланням на начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Федора Алєйнікова. За попередніми даними, 5-відсотковий бар’єр на виборах депутатів Ходорівської міської ради долають вісім партій: «БПП «Солідарність» – 18,1%, ВО «Батьківщина» – 17,9%, ВО «Свобода» й Українська партія – по 12%, «Громадський рух «Народний контроль» – 10%, Радикальна партія Олега Ляшка – 6,6%, об’єднання «Самопоміч» – 6%, Українське об’єднання патріотів «УКРОП» – 5%.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ