Хоча законом України і передбачена така норма, як ведення передвиборчої агітації, втім проведення кампанії у соцмережах ніяк не регулюється.

Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповіла довготермінова спостерігачка громадянської мережі «Опора» у Львові Ольга Стрелюк.

«Закон про вибори Президента України не регулює взагалі ведення агітації в Інтернеті. Там ідеться про електронні засоби інформації, але це — телебачення та радіо. Проте, саме таргетовану рекламу якраз і використовують більшість кандидатів», — пояснила вона.

Зокрема, спостерігачка мала на увазі львівського мера Андрія Садового та «слугу народу» Володимира Зеленського. Стосовно останнього, розповіла вона, то в Україні не зафіксували жодної його реальної зустрічі зі своїми виборцями.

«Я кілька разів писала на сторінку Зеленського з проханням зустрітися, тому що ми проводимо такі зустрічі з різними штабами чи політичними осередками. Мені відписують фактично одразу і кажуть, що передадуть моє звернення. Втім, до безпосередньої зустрічі так і не дійшло», — сказала Ольга Стрелюк.

Більше — у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ