Про це заявив голова ГО «Інститут аграрної політики», голова Харківської обласної організації ВО «Свобода» Ігор Швайка, повідомляє прес-служба об’єднання.

Ігор Швайка зазначив, що на цей час податкове законодавство (пункт 291.4 статті 291 Податкового кодексу) передбачає застосування до сільгоспвиробників спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, що суттєво спрощує ведення агропромислового бізнесу в Україні.

Кабінет Міністрів України планує позбавити аграріїв зазначеної вище пільги щодо спрощеного оподаткування. Така ініціатива з боку державної влади, на думку «сводобівця», є безглуздою, безвідповідальною та просто неприпустимою.

Ігор Швайка зазначив, що критерієм, на який орієнтуються як вітчизняні товаровиробники, так і чужоземні інвестори, є стабільність бізнес-клімату. Багато в чому цей показник залежить від стабільності законодавства в державі. Задля захисту аграріїв у Верховній Раді України зареєстровано законопроект №2136а від 19 червня 2015 року «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо створення стабільних умов оподаткування для залучення інвестицій в агропромисловий комплекс України». Документ передбачає запровадження заборони до 1 січня 2020 року на зміну умов оподаткування сільгоспвиробників у бік погіршення.

«Підтримка цього законопроекту буде лакмусовим папірцем для тих депутатів коаліції, які з телеекранів сорочку рвуть за селян, а в сесійній залі крок за кроком здають інтереси українського агровиробника на догоду антидержавним силам», – наголосив депутат.

ІА "Вголос": НОВИНИ