Секретар комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко розповів деталі обговорення нового законопроєкту про мобілізацію.

Про це він розповів у ефірі проєкту «Говорить Великий Львів».

«Зараз ми не змінюємо законопроєкт. Ми проводимо заслуховування. Народні депутати хочуть зрозуміти, як взагалі це все має працювати. Після цього приймуть рішення, що з цим далі робити», - розповів Костенко.

Він наголосив, що під час засідання комітету «пропозиції» Мілованова та Безуглої не розглядалися.

Нагадаємо, ексміністр економіки розвитку і торгівлі, позаштатний радник керівника Офісу президента та член наглядової ради «Укроборонпрому» Тимофій Милованов запропонував свій, доволі екзотичний принцип мобілізації в Україні.

Він пропонує випадковим чином визначати день і місяць і мобілізувати саме тих, хто народився в цю дату.

Водночас заступниця голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, народна депутатка від «Слуги народу» Мар'яна Безугла влаштувала чергове опитування.

Вона поцікавилася, чи підтримують українці ідею заплатити за бронь від мобілізації:

«Чи підтримуєте Ви можливість плати за бронь від мобілізації: »плачу за воюючого«?. Наприклад, 200 тис. грн / місяць. Це може стосуватися також приватного бізнесу, компаній щодо своїх співробітників тощо», - запитала вона.

Це опитування у Мережі викликало шквал негативних коментарів. Під дописом нардепки українці залишають обурливі повідомлення.

ІА "Вголос": НОВИНИ