Командування збройних сил Росії заборонило виїзд з тимчасово окупованих територій Донбасу чоловікам без довідок про перебування на військовому обліку. Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

«З метою недопущення відтоку з окупованої території людських мобілізаційних ресурсів введено заборону на виїзд з території т.зв. «ДНР/ЛНР» на територію підконтрольну ЗС України особам чоловічої статі без наявності довідки з військового комісаріату про перебування на військовому обліку», - йдеться у інформації.

Також Розвідка повідомляє, що російські військові вбивають підлеглих їм бойовиків, аби забрати їх зарплату та інше наявне забезпечення. Відтак, серед бойовиків почастішали випадки дезертирства.

«Комісією російського окупаційного командування, яка продовжує роботу у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО ЗС РФ встановлено, що однією з основних причин зниження рівня морально-психологічного стану особового складу стало зростання правопорушень, які допускаються російськими офіцерами для забезпечення особистого збагачення. Так, у підрозділах 11 окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК виявлено факти приховування російським командним складом загибелі та незаконного поховання підлеглих військовослужбовців для подальшого привласнення їх заробітної плати та майна за всіма видами поточного забезпечення», - повідомляє Розвідка.

 

«Вголос»

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ