Бердянський міськрайонний суд ухвалою від 22 серпня через строки давності звільнив від відповідальності колишнього співробітника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Запорізькій області Ігоря Гриба за обвинуваченням в отриманні $9 тис хабара в обмін на уникнення відповідальності підозрюваним.

Про це пишуть Наші гроші. Запоріжжя. 

Згідно з матеріалами справи, старший слідчий відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями слідчого управління ГУМВС України в Запорізькій області Ігор Гриб у травні 2014 року висунув Анастасії Об’єщенко вимогу передати $10 тис за невзяття її громадського чоловіка під варту та надалі звільнення від позбавлення волі (за який злочин, у справі не вказувалося).

Надалі Анастасія Об’єщенко через невказану особу декількома партіями передала $7 тис, після чого міліціонера затримали за відповідним відкритим кримінальним провадженням №42014080000000255 за ст. 190 та ст.364 кримінального кодексу (шахрайство та зловживання службовим становищем). Після закінчення слідства прокуратура на початку 2015 року звернулася до суду з відповідним обвинувальним актом.

Сторони до середини 2017 р. часом заявляли деякі клопотання, а після цього в судовому реєстрі справа стала на паузу. Однак вже у 2019 р. захист Ігоря Гриба звернувся до суду з клопотанням про закриття кримінального провадження через збіг строків давності, оскільки з часу вчинення злочину пройшло понад п’ять років.

Суд це клопотання задовольнив.

Паралельно також розслідується справа щодо провокації підкупу працівниками СБУ по цій справі.

Стаття «шахрайство» ймовірно кваліфікувалася Ігорю Грибу через те, що він нібито брав гроші за закриття справи, до якої не мав жодного відношення – вона розслідувалася міським відділом міліції.

ІА "Вголос": НОВИНИ