Управління освіти Рівного закупило макарони втричі дорожче, ніж вони вартують у магазинах та супермаркетах. За кілограм без ПДВ заплатили 128 грн, із ПДВ – 154 грн. Тендер на придбання макаронних виробів чиновники провели без електронних торгів, без уточнень, які саме макарони закуповуються, на загальну суму 1,5 млн грн.

Про це йдеться у дослідженні видання Наші гроші.

Управління освіти цього року планує закупити 12 тисяч кілограм. Тобто на кілограмі виходить по 100 гривень маржі (загалом 1,2 млн грн).

Окрім непрозорості у цієї закупівлі є ще одна ознака підозрілості – це неконкурентність. З абсолютно незрозумілих підстав торги були проведені без використання електронної системи. 

У відповідь начальник Управління освіти Богдан Турович у Facebook заявив, що насправді ціна макаронів становить 109 грн за кг, а вартість не може бути вищою за граничну.

Проте із документів, які опублікував чиновник, стало відомо, що за такою ціною купують макарони дніпропетровського підприємства «Біостандарт».

У мережі такі макарони пропонують за 18 грн за кг, інший сорт цього ж виробника – 50 грн за кг, але аж ніяк не 109 грн.

Як писав «Вголос»,  у Львові розгорівся скандал навколо продажу готелю «Власта», що належав Міністерству оборони України. Стартова ціна продажу за розрахунками Фонду держмайна становила 7 млн грн. Маклери ж запевняють, що оціночна вартість об'єкта – 228 758 538.84 грн

ІА "Вголос": НОВИНИ