Термін паспорту прив’язки для її МАФу тривав всього 22 дні, хоча цей документ мали видати на рік.

Львівська підприємиця Оксана Павлишин заявила, що  міська влада видала їй некоректний дозвільний документ, аби знести сімейний МАФ. Відтак уся родина залишилась без доходу.

Про це жінка розповіла в ефірі проєкту “Народне Толк-Шоу” на телеканалі NTA.

Вона зазначила: її МАФ виключили із перспективної схеми через те, що паспорт прив’язки місто видало лише на 22 дні. Хоча такий документ, як і договір оренди, мали б видавати на рік.

“Складається така думка, що міська рада спеціально використала такий малий термін, щоб виключити мій єдиний МАФ, аби нас просто знести. Ми маємо із нього єдине джерело доходу і годуємо своїх дітей. Ми брали кредит на цей МАФ”, – розповіла підприємиця Оксана Павлишин.

Вона додала: в її магазині торгували звичними продуктами харчування ­– хлібом, ковбасою, печивом.

“Ми залишились без коштів, бракує практично на все. Мені залишається лишати дітей і їхати або в Польщу на полуницю, або в Італію – доглядати якусь бабцю”, – обурювалась жінка.

У свою чергу депутат львівської міськради від “Варти” Тарас Ворко зізнався, що сам часто користується послугами МАФів, коли купує продукти. Мовляв, це дуже зручно, особливо ввечері – непотрібно витрачати багато часу, як у великих супермаркетах.

“Мені здається, що, якщо людина платить податки, наповнює бюджет – це називається соціально відповідальний підприємець, а не мафіозі”, – висловився Ворко.

Коментуючи ж ситуацію Оксани Павлишин, коли документи видали менше, ніж на місяць, він зазначив: “мабуть, щось працює не так”, якщо підприємець не встигає вчасно оформити необхідні документи.

“Потрібно щось змінювати у самому алгоритмі видачі дозволів у часових рамках. Так, щоб людям було зручно  і вони могли б продовжити свою роботу. Як депутат Львівської міськради скажу: якщо МАФ сучасний, має гарний вигляд, є благоустрій і оформлені усі необхідні документи, платиться оренда землі та всі податки, я вважаю, що таки МАФ має працювати”, –  резюмував Тарас Ворко.

Нагадаємо, у Львові  за рішеннями виконавчих органів влади, здійснюють демонтажі МАФів. Підприємці збираються мітингувати  Ратушу під час наступної сесії Львівської міської ради, запланованої на 7 жовтня.

ІА "Вголос": НОВИНИ