Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розмістив у фейсбуці схему завдання Росією масованих ударів по території України 10 жовтня, внаслідок яких у різних містах загинули 11 і травмовані 89 людей.

Про це він написав у Facebook.

«Це схема завдання державою-агресором РФ ракетно-авіаційних і ракетних ударів по території України. Ситуація станом на 10:20-11:00. Противник застосував крилаті ракети повітряного, морського і наземного базування, балістичні ракети, зенітні керовані ракети, розвідувальні й ударні БПЛА типу Shahed-136», – написав Залужний.

За його словами, сили і засоби протиповітряної оборони Повітряних сил, Сухопутних військ ЗС України і зенітні розрахунки «знищили більшість смертоносних ракет і боєприпасів».

«В умовах такої інтенсивності завдання ударів одночасно з усіх напрямків вони продемонстрували професійність і відданість справі. Ми змушені відбивати ці атаки, застосовуючи озброєння радянських часів, яке до того ж маємо в недостатній кількості. Безпека України та всієї Європи – в майстерних руках наших воїнів», – додав головнокомандувач ЗСУ.

Сьогодні російська федерація завдала масованих ракетних ударів по Україні. 8 ракет з 15-и влучили в енергетичні підстанції Львівщини.

ІА "Вголос": НОВИНИ