Посол України у Великій Британії Валерій Залужний заявив, що план перемоги президента України Володимира Зеленського призначено насамперед для партнерів країни. Так вони зможуть зрозуміти, чого від них очікує Київ.

Про це Залужний сказав в ході дискусії в Chatham House.

За словами Залужного, Зеленський вирішив створити план перемоги, щоб партнери України «могли щось зробити». Тому спочатку його розкрили партнерам, а не українському суспільству.

"Нам потрібна стратегія, без цього Україні буде складно щось зробити. Що це означає: щось мають зробити США, щось - Німеччина, хтось має зменшити закупівлі російської нафти, хтось - запровадити більш жорсткі санкції проти Росії. Ось про що план", - уточнив Залужний.

Він додав, що у війні дуже складно робити прогнози. І єдина річ, яка працює, «це математика».

Крім того, Залужний заявив, що «практично неможливо» уникнути затяжної війни з Росією, наголосивши, що ще 2023 року союзники України не надали Києву достатньої кількості озброєння, через що Україні не вдалося домогтися «значних успіхів у розгромі Росії» під час контрнаступу.

"У результаті ми опинилися в стані затяжної війни. На мою особисту думку, вихід із цієї затяжної війни здається практично неможливим", - зазначив він.

Залужний вважає, що повномасштабна війна Росії проти України переходить у «позиційну» стадію, яка характеризується «статичними і виснажливими боями», які дозволять Росії відновити свою військову міць.

ІА "Вголос": НОВИНИ