Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зустрівся з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі у Польщі.

Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.

"Сьогодні в Польщі відбулася моя перша особиста зустріч із головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

Подякував генералу Міллі за непохитну підтримку і допомогу, надану Сполученими Штатами та союзниками Україні.

Окреслив нагальні потреби Збройних Сил України, задоволення яких прискорить нашу Перемогу. 

Це була не лише перша зустріч Залужного з Міллі, а й перший виїзд головнокомандувача ЗСУ за кордон із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У вівторок вищий американський військовий офіцер, генерал армії США Марк Міллі, відвідав місце поблизу українсько-польського кордону і вперше особисто поспілкувався зі своїм українським колегою. Місце зустрічі не розголошується.

Ця зустріч підкреслила зростаючі зв'язки між двома військовими і відбулася в критичний момент, коли війна Росії з Україною наближається до річної позначки, пише AP.

Міллі зустрівся з Залужним на кілька годин. Обидва військові лідери часто говорили про потреби України та стан війни протягом останнього року, але ніколи не зустрічалися.

Речник Міллі полковник Дейв Батлер сказав двом журналістам, які подорожували з головою об’єднаного комітету, що обидва генерали вважали важливим зустрітися особисто. Журналісти не супроводжували Міллі на зустрічі і, за умовами військових, погодилися не називати військову базу на південному сході Польщі, де вони перебували.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ