За понад 7 місяців відколи Винники належать до об’єднаної територіальної громади, із бюджету міста 80 мільйонів гривень перейшли до Львова. Натомість на розбудову власної інфраструктури Винники не отримали жодної копійки.

Про це в ефірі проєкту “Народне Толк-шоу” на телеканалі NTA заявив заступник міського голови Винник Богдан Шустер.

“Наприклад, за минулий рік усі доєднані громади виконали бюджет у розмірі 476 мільйонів. Натомість у бюджеті розвитку Львівської громади на доєднані території було визначено один мільйон гривень разом на всіх. Жодну гривню ці громади не бачили”, – заявив Шустер.

Він переконаний: староста без повноважень і бюджету буде просто “смертником” або “весільним старостою”, який не зможе вирішити життєво необхідні питання громади.

“Усі громади стикалися з проблемами, починаючи зі снігу. Коли комунальні підприємства, що були у цих містах залишились без зарплати, без пального, без піскосуміші і всього. По вулицях утворювались цілі дружини, люди відкидали сніг, скидалися на трактор, пальне і робили благоустрій на своїх вулицях. Так, це, може, здружує громаду, але у ХХІ столітті є комунальні служби”, – обурювався Шустер.

Нагадаємо, на засіданні Верховної Ради народний депутат України Олег Синютка розкритикував приєднання до Львова навколишніх сіл та міст, які відбулися проти волі громад.

ІА "Вголос": НОВИНИ