Про це сьогодні, 15 вересня, під час сесії Львівської міськради повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Віктор Щир.

За його словами, коли розпочався страйк автоперевізників, міська влада спільно з муніципалами здійснювала рейди з перевірки наявності пільгових посвідчень.

«Працівники Муніципальної дружини і автотранспортних підприємств не знають, як виглядають і скільки точно є видів пільгових посвідчень. Це перша проблема, з якою ми зіткнулись. По-друге, Муніципальна дружина не має юридичних повноважень притягати до відповідальності тих, хто не платить. Але були випадки, коли люди ховали посвідчення і оплачували проїзд», - заявив Щир.

Він зазначив, що у Львові пільговим безоплатним проїздом у громадському транспорті користуються більше як 300 тис. осіб. З 1 січня по 31 липня 2016 року загальна кількість перевезених пільговиків становить понад 82 млн осіб, з них пільговим проїздом скористалися 52 млн 198 осіб. Електротранспортом перевезено більше як 55 млн осіб, з них 36 млн осіб пільгових категорій. Автотранспортом скористались 27 млн осіб, з них 15 млн 900 тис. пільговиків.

Щир також нагадав, що міському бюджеті на 2016 рік було виділено 10 млн на перевезення пільгових категорій громадян для автоперевізників і 35,7 млн Львівелектротрансу: «Станом на 31 липня автоперевізники отримали  5 млн 880 тис. грн, а електротранспорт 20 млн 481 тис. грн».

Також в управління транспорту надійшло 667 скарг від громадян щодо транспорту. З них 135 скарг від пільговиків.

ІА "Вголос": НОВИНИ