Такі дані отримали вчені з Університету Лідса, яких цитує The Daily Mail.
В одному випадку, люди скоротили своє споживання шоколаду більш ніж у половину, якщо перед цим вони понюхали свіжий апельсин. А ті, хто починав свій обід із овочевого салату, а не з часникового хлібу, з'їдали меншу кількість основної страви, бо вигляд салату нагадав їм про їхню дієту.
Дослідниця Нікола Бакленд каже, що коли їжа спокушає, необхідно на деякий час зосередитися на сенсорних властивостях здорової їжі, наприклад подивитися та понюхати овочевий салат.
«Здорова їжа може стати гарним нагадуванням тим, хто сидить на дієті. А вживання салату, як закуски, допоможе зменшити кількість споживання основної страви», - розповідає вона.
Вона також рекомендує мати у холодильнику достатню кількість фруктів. Вони нададуть додаткову допомогу у програмі схуднення.
Джерело: Українська правда
ІА "Вголос": НОВИНИ