Олександр Ковальчук - батько 21-річної киянки, яка у Львові померла через отруєння чадним газом, розповів деталі трагедії.

Про це пише obozrevatel.com.

Батько Анастасії Ковальчук зазначає, що його донька дуже любила подорожувати у Львів, а тому і на цей раз поїхала з друзями та своїм хлопцем на відпочинок. Молоді люди орендували квартиру на чотири дні, заплативши за неї одразу всі кошти. Батько каже, що його донька ніби ще і сама «оплатила свою смерть».

Олександр Ковальчук стверджує, що його донька ніколи не вживала спиртних напоїв, а тому інформація про те, що молоді люди нібито пили, через що сталась трагедія - це образа для родичів загиблих.

Батько Анастасії розповідає, що трагедія сталась через саморобне пічне опалення. Він уточнює, що труп його доньки виявили у ванній кімнаті, де вона саме милась.

«У квартирі я побачив старий камін. Я спеціально його помацав, він був повністю холодний. Якби його топили, він все одно був би теплим, я будівельник і знаю це. В стіну кімнати, в якій оселилися Настя і Андрій, проведена газова труба, вона підключена до газового пальника для опалення. Це все саморобне, пальник стояв на цеглі в каміні. Якщо вони щось і вмикали, то це газ для опалення і для нагріву води. Але біля каміна не було дверцят, не було навіть засувки, яка перекриває потік чадного газу. А вентилятор у ванній кімнаті вставлений прямісінько у димар. Ймовірно, погода була така, що весь цей чад почав іти в іншу сторону», – зазначив Олександр.

Обурений Олександр Ковальчук і діями поліції, він стверджує, що йому порадили не поспішати із написанням заяви та тиснули на совість, мовляв «квартиру здає дуже літній чоловік, захотів підзаробити». Хоча за словами чоловіка, він знає, що приміщення регулярно здають в подобову оренду.

Прикметно, що власник квартири й досі не зв'язався з родичами померлих молодих людей.

[media=129053,129054,129055]

Нагадаємо, у Львові, на вул. Дорошенка 11 січня у квартирі виявили тіла хлопця та дівчини, обоє — віком 21 рік.

А вже у вівторок, 15 січня, на вулиці Замарстинівській у Львові через отруєння чадним газом померло подружжя.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ