Російські військові не дали запорізьким волонтерам евакуювати дітей та дорослих, які ховалися від обстрілів у підвалі в одному із населених пунктів під Запоріжжям.

Про це повідомляє «Укрінформ». 

Кілька днів тому до нас надійшов запит про евакуацію людей з населеного пункту, який знаходиться за 40 км від міста. Звернулась дівчина, у якої у підвалі перебувало 5-7 дорослих та 5 дітей. У населеному пункті немає комунікацій, вони сиділи без води, їжі, і вона просила допомогти їй евакуювати її родичів”, - розповідає волонтер Артур.

Він зазначив, що волонтери сформували колону з 4 авто та висунулися. Приблизно за 1-2 км до пункту призначення волонтерів зупинили війська росії.

«На дорогу вибігли озброєні солдати і розпочали кричати: »стоїть стріляти будемо". Нас попросили з'їхати з дороги у посадку, почали обшукувати, забрали документи, телефони, вивернули все та все викинули з авто”, - розповідає другий волонтер Альгіс.

Дівчина, яка була з волонтерами, благала військових дозволити евакуювати хоча б дітей, але відповідь була негативною. Загарбники віддали волонтерам паспорти, але забрали мобільні телефони.

Волонтери повернулися до Запоріжжя, на першому українському блокпосту вони розповіли про ситуацію. Вони зазначають, що дуже злякалися, потрапивши до оточення, але продовжуватимуть допомагати людям. Вони вже вивезли понад 500 людей із “гарячих” точок Запорізької області.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України зафіксували перші ознаки прямого вторгнення Білорусі в Україну.

Також «Вголос» писав, ЗСУ знищили один ворожий танк та паливозаправний автомобіль. Військові з 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила знищили склад російських окупантів та ліквідували частину техніки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ