Космічний корабель Starship компанії SpaceX, призначений для доставки астронавтів на Місяць і далі зазнав невдачі в космосі за кілька хвилин після старту під час другого випробування після того, як перша спроба досягти космосу закінчилася вибухом.

Про це повідомляє Reuters.

Двоступеневий ракетний корабель стартував із космодрому Starbase компанії Ілона Маска в районі Бока Чика (Техас), піднявшись на висоту близько 90 км над землею і здійснивши запланований 90-хвилинний політ у космос.

Однак перший ступінь ракети Super Heavy, попри те, що їй вдалося здійснити вирішальний маневр з відділення від основного ступеня, незабаром після відділення вибухнув над Мексиканською затокою.

Тим часом основний розгінний блок Starship продовжував рух до космосу, але приблизно через 10 хвилин польоту телекомпанія повідомила, що управління польотами SpaceX раптово втратило зв'язок з апаратом.

Запуск став другою спробою польоту зорельота, встановленого на вежі ракети-носія Super Heavy, після квітневої спроби, яка закінчилася невдачею приблизно через чотири хвилини після старту.

ІА "Вголос": НОВИНИ