Очевидно, що наступ росії на сході України зазнає невдачі, тому потрібно завдати удару росіянам, коли вони вже почали хитатися.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон на спільному з Президентом України Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Зараз дуже очевидно, що завдяки відданості українського народу наступ росії на Донбасі зазнає невдачі. Саме зараз ми бачимо момент, в який ви, друзі, повинні завдати удару росіянам, коли вони вже почали хитатися», - сказав Джонсон.

Очільник британського уряду акцентував на тому, що бачить, що війська путінські вже стомилися, що їх втрати колосальні, що ланцюги постачання виснажені, а також наскільки велику ціну вони платять і життям росіян: «Ми розуміємо, що матері російські плачуть тепер».

«Я думаю, зараз не час виходити з якимось дрібним планом замирення. Не можна проводити переговори з тим, хто хоче на вас напасти на вулиці, забрати ваше життя разом з вашим гаманцем. Все, що важливо - це відновити і зберегти територіальну цілісність України», - підкреслив він.

Джонсон вважає, що війна закінчиться лише в один спосіб: Україна переможе, і Британія буде завжди поруч.

«Ви нагадали нам про цінності, які світ начебто забув, нагадали нам про свободу, про демократію, за яку ви боретеся. Я дуже пишаюся тим, що я тут, в Україні», - додав політик.

Нагадаємо, сьогодні очільник британського уряду Борис Джонсон перебуває в Україні з офіційним візитом.

ІА "Вголос": НОВИНИ