Екссекретар РНБО Олександр Данилюк пророкує сумні перспективи для України в умовах деградації системи державного управління та концентрації влади в руках президента Володимира Зеленського. За його словами, першим сигналом про загрозу авторитаризму було отримання «слугами» абсолютної більшості на парламентських виборах.

Про це колишній очільник Ради Безпеки й Оборони заявив в ефірі проєкту «Говорить Великий Львів» на телеканалі NTA


"Коли Слуга Народу отримала монобільшість у Верховній раді, я зрозумів, що це переломний момент, після чого зламаються фактично всі баланси в країні, і все буде йти до концентрації влади в однієї політичної сили й однієї людини. Що ми зрештою бачимо зараз", - говорить Данилюк

 

Коментуючи ініціативу фракції «Слуга Народу» щодо відставки спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, політик назвав цей крок свідченням ліквідації «фракційності» серед «Слуг Народу» та посилення контролю президента Зеленського над власною партією. 



"Наразі, після звільнення Разумкова,  абсолютно всі органи державної влади будуть підпорядковані Банковій, і тому говорити що це не матиме жодного впливу, це не правильно.  Зараз все буде в одних руках", - говорить він. 

Водночас Данилюк закцентував на тому, що попори контроль президента Зеленського над системою державної влади, вона залишається вкрай неефективною, про що свідчать провали останніх років.

"Питання в тому, чого може досягнути колосальний державний апарат, наповнений контрольованими та слабкими  людьми Моє бачення - жоден Трускавець проблему слабкості державної влади не вирішить", - заявив політик

Нагадаємо, «Вголос» повідомляв, що президент Зеленський відвідає Львівщину, де у Трускавці відбудеться зустріч президента та депутатів й функціонерів «Слуги Народу». 

Довідка:

Олександр Данилюк - український політик та громадський діяч. Багато років працював у приватному секторі, 4 роки очолював один з Інвестиційних фондів Лондона — Rurik Investmen. У 2005-у році повернувся до України, був позаштатним радником кількох голів урядів та президентів. З вересня 2015-го  працював заступником голови Адміністрації 5-го президента України Петра Порошенка.

У квітні 2016-го році увійшов до складу Кабінету Міністрів очоливши міністерство фінансів. За його врядування відбулась націоналізація ПриватБанку. Також Данилюк ініціював звільнення Романа Насірова, екскерівника Державної фіскальної служби, якого підозрюють у масштабній корупції. Влітку 2018-го року більшість депутатів Верховної Ради підтримала його відставку з посади, яку ініціював тодішній прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Після перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах в квітні2019-го року, той 28-го травня призначив Данилюка очільником РНБО. Проте вже 27 вересня того ж року Олександр Данилюк написав заяву про відставку. 

"Відставка з посади секретаря РНБО– моя ініціатива. Це було свідоме рішення, яке ґрунтується на тому, що відбувається і як зараз формується політика. Мені просто не цікаві підкилимні ігри, якими займаються деякі персонажі", - сказав тоді він.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ