За 30 років існування УАФ (раніше ФФУ) збудували кілька хороших стадіонів, однак було дуже мало інфраструктурних об’єктів, що наповнюватимуть український футбол змістом. Одним із небагатьох таких є академія  ФК “Руху”.

Про це в ефірі проєкту “Народне Толк-шоу” на телеканалі NTA заявив заступник Голови Львівської Асоціації футболу Ростислав Заремба.

Пониження категорії стадіону “Україна” може вплинути і на футбольну дитячу школу  “Руху”.

“Ця академія мала б бути дуже потужним плацдармом для виховання футболістів. Я вважаю, це може бути дуже серйозним прикладом для інших регіонів”, – переконаний Заремба.
Він зауважив: цьогоріч УАФ відзначатиме 30-річчя. За цей час справді збудували кілька хороших стадіонів, однак, якщо говорити про інфраструктурні об’єкти, що наповнюватимуть український футбол змістом, дуже мало.
“У Григорія Козловського в планах – щоб ті діти отримали ідеальні умови, якісних тренерів. Якщо ці хлопці матимуть запрошення у європейські клуби, він нікого тримати не буде. А це якраз шлях до того, щоб вони, потрапивши у ще кращі умови, зростали як потенційно цікаві футболісти. Тоді у нас буде і збірна, і популяризація футболу”, – вважає Заремба.
Він додав: це могло б бути прикладом для інших регіонів України, як організовувати футбольну інфраструктуру.
“Я вірю, що на обох львівських стадіонах буде футбольне життя, нам вдасться знайти порозуміння. Я вірю в те, що саме депутатські звернення повинні відіграти свою роль, бо нам все рівно жити в одній країні і потрібно підтримувати стосунки зі Львовом, який є дуже вагомим для українського футболу”, – підкреслив Ростислав Заремба.
Нагадаємо, працівники Служби з питань стадіонів УАФ завітали до Львова, начебто, для детальної інспекції “Арени Львів” і стадіону “Україна”. Однак якщо не до кінця добудовану та не здану належним чином в експлуатацію “Арену Львів” вони “oглядали” хвилин 10-15, то до “України” поставилися дуже прискіпливо.

ІА "Вголос": НОВИНИ