Депутат ЛМР від «ЄС» Олексій Різник розкритикував розподіл коштів у проєкті бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади на 2021 рік.

Про це Різник заявив під час слухань щодо бюджету розвитку на 2021 рік Львівської міської територіальної громади, які тривають 22 січня у Львівській міській раді.

Так, Різник заявив: «Затвердженню нового бюджету розвитку має передувати звіт про виконання  попереднього. А тут за минулий рік не відзвітувалися, а вже ухвалюємо другий».

При цьому депутат нагадав, що на сьогодні Львівська міська територіальна громада включає в себе відповідно 10 територіальних громад, які раніше функціонували незалежно.

«Я - представник Винниківської громади і для мене болюче питання, коли населений пункт, який має населення 2% від загального населення Львівської територіальної громади і забезпечує орієнтовно 7% всіх надходжень, натомість відповідно пропорційного розподілу в бюджеті розвитку не має. Хіба це чесно? – акцентував Різник.

Олексій Різник

«Ті, хто працює і забезпечує надходження грошей, в кінцевому підсумку грошей на інфраструктуру не отримують. Я вважаю, що це несправедливо і нечесно щодо тих, хто забезпечують надходження цих грошей».

При цьому, за словами депутата ЛМР, незрозуміло, які райони на сьогодні у Львівській міській ТГ є дотаційними і за кошт яких районів це забезпечується.

«У нас, виявляється, структура видатків відповідного бюджету розвитку міста Львова така, що заробляє весь Львів, а вкладаємо у Сихів. Я вважаю таку позицію неправильною. Я розумію, що у всіх є бажання прозвітувати за результати виборів, але до наступних виборів ще 5 років. Тому не забуваймо і за інші райони», - резюмував Різник.

Обговорення бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади на 2021-й рік: трансляція

https://youtu.be/dXN_WR3RAYg

Нагадаємо:

ІА "Вголос": НОВИНИ