На початку березня компанія припинила продажі та обмежила доступ до своїх сервісів для всіх користувачів із Росії.

Після нападу РФ на Україну багато корпорацій застосували безпрецендентні санкції щодо агресора. У тому числі і гігант технологічної промисловості Apple.

А 8 березня стало відомо, що Apple заборонила їм перегляд презентації своїх нових гаджетів, серед яких виявилися новий iPhone SE та iPad, пише НВ, з посиланням на Bloomberg.

Наступним кроком стало блокування реклами російських компаній у AppStore. 

« Реклама Apple Search Ads в App Store в Росії поки припинена», - йдеться в електронному листі, відправленому розробникам, пише Bloomberg. «Всі кампанії Apple Search Ads, запущені в App Store в Росії, були припинені, і жодні нові кампанії не будуть допущені до запуску в App Store в Росії на час припинення».

Рішення було прийнято через кілька днів після того, як компанія блокувала продаж продукції в Росії. У відповідь на вторгнення виробник iPhone також видалив російські новинні програми RT News і Sputnik News з магазинів додатків за межами Росії, призупинив експорт до країни, скоротив можливості Apple Maps в Україні та робить пожертвування на допомогу нашій країні.

Google, що належить Alphabet Inc., та інші технологічні компанії, які займаються пошуковими операціями, в останні дні зробили аналогічні кроки.

Як повідомляв Вголос, станом на 9 березня курс російського рубля просів до 233 руб. за долар. Крім того, рубль став неконвертованим. Відповідні обмеженні запровадив Центробанк Росії щодо обміну та обігу іноземних валют.

ІА "Вголос": НОВИНИ