Лікар і волонтер Юлія Кузьменко, яку досі підозрюють у вбивстві білоруського журналіста Павла Шеремета, вперше з грудня 2019 року приїхала на свою роботу.

Про це йдеться у повідомленні на Фейсбук-сторінці Free Dr Kuzmenko. 

«Сьогодні нарешті Юлія почала важкий шлях повернення до своєї професійної діяльності! Відсьогодні на Юлію чекає адаптація до робочого процесу, відновлення практичних навичок та, звичайно ж, зустріч з рідним колективом Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, який увесь цей час підтримував та чекав на неї», - йдеться у повідомленні.

За інформацією активістів, у вівторок Кузьменко змогла приїхати на свою роботу і зайти в ангіоопераційну, де виконують найтонші втручання в серця дітей заради їх порятунку.

«Поки що (Кузьменко вийшла на роботу – ред.) не в статусі оперуючого хірурга, але ми впевнені - це станеться незабаром! Найближчим часом будуть вирішені всі юридичні моменти, і лікар зможе робити те, для чого він існує – лікувати», - уточнюється у повідомленні.

 

Юлія Кузьменко вже готується оперувати дітей

Нагадуємо, що журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 серпня 2021 року суд змінив запобіжний захід обвинуваченій у цій справі Юлії Кузьменко з цілодобового на нічний домашній арешт.

Як ми повідомляли, 13 липня 2021 року Арсен Аваков подав у відставку з посади міністра МВС. А вже 16 липня Верховна Рада України більшістю голосів підтримала призначення депутата Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ.

ІА "Вголос": НОВИНИ