На першій в історії зустрічі лідерів країн Quad у п'ятницю планують оголосити угоди про фінансування на підтримку збільшення виробничих потужностей вакцин проти коронавірусу в Індії.

Про це повідомив агентству Reuters високопоставлений чиновник адміністрації США.

Угоди про фінансування будуть укладені між Сполученими Штатами, Японією та іншими країнами, і вони будуть зосереджені, зокрема, на компаніях та установах в Індії, які виробляють вакцини для американських виробників ліків Novavax Inc та Johnson & Johnson.

Метою ініціативи Quad, яка об'єднує Сполучені Штати, Індію, Японію та Австралію, є збільшення обсягів виробництва, пришвидшення вакцинація для перемоги над швидкими мутаціями коронавірусу.

«Ідея полягає в тому, що чим швидше ви можете зробити щеплення, тим більше ви зможете перемогти деякі з цих мутацій. Отже, це потенціал суттєво збільшить нашу спроможність у сукупності», – розповів виданню високопоставлений чиновник.

Частина додаткового вакцинного потенціалу, створеного в Індії, буде використана для проведення щеплень у країнах Південно-Східної Азії, додав посадовець.

Також відомо, Джо Байден візьме участь у онлайн-засіданні Quad у п'ятницю, першому засіданні групи керівників, яке розглядається як частина зусиль, спрямованих на збалансування зростаючої військової та економічної сили Китаю.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі сказала, що вона очікує обговорення низки питань, що стоять перед світовим співтовариством, «від загрози COVID до економічного співробітництва та ... кліматичної кризи».

Індія закликала інших членів Quad інвестувати в потужності з виробництва вакцин, намагаючись протидіяти розширенню китайської дипломатії щодо вакцин.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ