Засідання «старого» нелегітимного виконавчого комітету ЛМР.

У порядку денному рекордні 66 питань.

Трансляцію здійснює телеканал НТА.

Раніше ми писали:

Львівський міський голова Андрій Садовий призначив на понеділок, 25 січня, чергове засідання нелегітимного Виконавчого комітету. На цьому зібранні чиновники Садового мали розглянути аж 75 питань, частина з яких раніше здійняли значний резонанс у ЗМІ.

Йшлося зокрема, про питання №65, яким збираються затвердити містобудівні умови та обмеження для будівництва чергового комплексу багатоповерхівок на 2,6 га землі у так званому “гетто на Щурата”, що належить громаді Львова.

Однак тоді засідання не відбулося.

Як уже повідомлялося, упродовж тривалого часу це незаконне рішення особисто лобіює екснардеп від “Самопомочі” Олег Лаврик в інтересах одного зі спонсорів “Самопомочі” Володимира Хоми.

Неформальні торги довкола того, хто забудовуватиме цю ділянку, тривають вже понад 2 місяці. Суть у тому, що, згідно з домовленостями чиновників, визначений забудовник буде змушений виплатити “подяку” власникові ділянки – у розмірі 15% від собівартості кожного квадратного метра забудови. На згаданій ділянці планують забудувати 60 тис. м кв., собівартість одного метра – 400 доларів. Відповідно, йдеться про відкат щонайменше у 3,5 млн доларів. Інформація про те, хто є кінцевим власником цієї ділянки (а, відповідно – хто є одержувачем відкату) – прихована. Досі “кулуарні” торги відбувалися через те, що чиновники Садового намагалися “вибити” із забудовників якомога більшу ціну.

Слід зазначити, що відповідне засідання виконавчого комітету Садовий намагається зібрати ще з кінця листопада. Однак, щоразу переносить його через спротив громадськості та депутатського корпусу, а також увагу ЗМІ.

Востаннє Садовий намагався призначити засідання на 10.00 год п’ятниці, 15 січня. Однак тоді вкотре скасував його після того, як громадські активісти повідомили про наміри прийти із протестом під львівську Ратушу та закликали долучатися пересічних мешканців.

До слова, нинішній склад виконавчого комітету є повністю підконтрольним Андрієві Садовому, адже був сформований його більшістю у минулому скликанні Львівської міської ради. Крім того, сьогодні цей виконком є вже нелегітимним, адже повноважень набрало нове скликання ЛМР, яке, згідно з законом, повинне затвердити новий склад відповідного органу. Слід зазначити, що попри готовність і неодноразові пропозиції депутатського корпусу вирішити це питання, міський голова Садовий з ним всіляко затягує.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ