18 грудня о 10:00 год у Львівській міській раді розпочалося засідання виконавчого комітету ЛМР.

Трансляцію здійснює телеканал НТА.

Чиновники, зокрема розглянуть питання нових містобудівних умов та обмежень у Львові.

Нагадаємо:

  • Напередодні Садовий скасував засідання Львівської міської ради, яке мало відбутися у п’ятницю, 18 грудня, посилаючись на тривале захворювання на коронавірус і неможливість прибути в сесійну залу. Сталося це після того, як у ЗМІ просочилася інформація про захоплення Садовим влади у 6 сільських, 2 селищних та 2 міських радах, які увійшли до складу Львівської ОТГ.
  • Після цього міський голова екстрено зібрав засідання виконавчого комітету і засекретив порядок денний. На цьому зібранні чиновники Садового напівлегітимно внесли зміни до бюджету Львова на 2020 рік без погодження бюджетної комісії. 
  • Пізніше депутатські фракції Львівської міської ради провели пресконференцію і закликали Садового якнайшвидше зібрати засідання ЛМР, щоби почати роботу над проектом бюджету Львова на 2021 рік, для ухвалення якого залишився всього тиждень.
  • На попередньому засіданні Виконавчий комітет Львівської міської ради під керівництвом Андрія Садового дозволив офшорній компанії ПП “Сайпрус Девелопмент” перебудувати стару кам’яницю на вул. Шевській, 1 і добудувати на ній ще кілька поверхів. Таким чином Садовий дозволив розширення розташованого в цій кам’яниці ресторану “Правда”, який належить близькому до нього холдингу “Фест”. Раніше Садовий за копійки продав цю кам’яницю чоловікові своєї куми, завдавши збитків бюджету Львова приблизно на 5 мільйонів доларів.
  • Крім того, ще одне засідання виконавчого комітету було скасоване після того, як депутати та журналісти помітили в порядку денному скандальне рішення щодо передачі 2,6 га землі на Щурата під чергову незаконну забудову.

ІА "Вголос": НОВИНИ