Майже 10 років львівська мерія не може відновити право власності на стадіон «Торпедо». Міський голова Андрій Садовий і його чиновники скаржаться на «недобросовісних підприємців», які нечесним шляхом загарбали собі цей об'єкт. Натомість депутати зауважуть, що саме мерія і дозволила провернути аферу.

У п'ятницю, 15 травня, Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з містобудування, випустив короткий блог про стадіон «Торпедо» і заявив, що зараз мерія бореться із бізнесменами, які оформили право власності на різноманітні об'єкти на території стадіону.

«Земля міська - понад 2 га. Але в якийсь дивний спосіб на цьому стадіоні треті люди оформили право власності на об'єкти. Я побачив один об'єкт нерухомості, але насправді їх було оформлено набагато більше. На павільйон, на душову, на хвіртку, на ворота, на паркан, на футбольний газон. Трава навіть є об'єктом нерухомості! Це вже потім усі ці власники туалетів і футбольних воріт, які при цьому кілька разів перепродали це майно, битимуть себе в груди і розказуватимуть, переважно перед кожними виборами: »А якби не ми, тут би виросли багатоповерхівки!« А ще, може, цвинтар і сміттєпереробний завод? Насправді за всі ці махінації від нас з вами вимагають заплатити з наших кишень 8 млн грн - за комунальну землю і комунальні споруди! Натомість місто пропонує організувати спільний публічно-приватний проект облаштування стадіону і ми готові 8 млн грн витратити фактично на конструкцію стадіону», - заявив Любомир Зубач.

У коментарях до блогу на заяву Зубача зреагували депутати Львівської міської ради. Обранці звернули увагу на те, що саме мерія на чолі з Андрієм Садовим дозволила вкрасти у містян цей стадіон.

"Відібрати пропонуєш, Любомире? Яким чином виконавчі органи влади дозволили зареєструвати право власності за воротами і трибунами, де судові позови в інтересах міської громади? За цей стадіон б’ється тільки міська рада в особі депутатів. А от ви зауважили цю проблему в переддень виборів«, - написав голова фракції »Європейської солідарності" Петро Адамик.

Водночас депутат від ВО «Свобода» Андріян Гутник нагадав, що ще у 2007 році мер Садовий фактично подарував підприємцям земельну ділянку площею 1,56 га, щоби вони залишили «Торпедо» для громади. Ділянку підприємці взяли, втім стадіон так і не звільнили. Натомість мерія не домоглася від них виконання зобов'язань.

«А тепер по порядку. Коли Садовий став тільки юним мером, то 25 жовтня 2007 року підписав і подарував 1,56 га землі (не свого подвір'я, а львів‘ян!) на вулиці Кукурудзяній, в обмін на те, що стадіон «Торпедо» звільняють для громади Львова, і ніяких орендарів там не буде. Потім ваші, Любомире, попередники закрили очі на те, що стадіон вони не звільнили. І здавали назад, коли колишні орендарі стадіону багато років (на очах в уже не юного міського голови і його тисячної структури) робили вигляд, що не бачать і не чують, як різними схемами почали приватизовувати ворота і газон, у власність. Вам вартувало б перед опитуванням розказати містяням про цю крадіжку їхнього майна вашими колегами з деякими нечесними підприємцями!» - написав Гутник.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ