Президент України Володимир Зеленський заявив, що у зв'язку з війною Росії проти України учасників бойових дій, які перебувають у місцях позбавлення волі, звільнять, щоб посилити бойові підрозділи.

Про це український лідер повідомив сьогодні, 28 лютого.

Відомо, що надалі з них знімуть всі санкції.

«В умовах воєнного стану учасники бойових дій, українців із реальним бойовим досвідом буде звільнено з-під варти. І зможуть компенсувати свою провину в найгарячіших точках війни. Ще з кількох людей, учасників АТО, знімаються всі санкції. Ключове зараз - оборона», - заявив Зеленський.

Водночас Генпрокурор України Ірина Венедіктова заявила, що не масова акція, а дуже виважений та точковий крок. Кожен зі звільнених має значний бойовий досвід у зоні АТО у 2014-15 роках.

«Всі вони затяті противники »русского мира«, а один взагалі автор відомої пісні українських уболівальників про головного агресора. По кожному індивідуально оцінено всі ризики та механізми контролю за ними», - зазначила генпрокурор.

Вголос раніше писав, сьогодні, 28 лютого, українська делегація прибула в район білорусько-українського кордону для участі в перемовинах з представниками Росії.

Сторони планують обговорити війну на території нашої держави та домовитись про відведення військ.

ІА "Вголос": НОВИНИ