СБУ затримала інженера-конструктора стратегічного підприємства «Укроборонпрому» і запобігла передаванню розвідкам Росії та Ірану новітніх технологій у сфері військового кораблебудування.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У результаті багаторівневої спецоперації у Миколаєві спіймали «на гарячому» інженера-конструктора стратегічного підприємства «Укроборонпрому». Він приховано копіював та намагався «злити» іноземним спецслужбам технічну документацію щодо таємних розробок України.

Зловмисник мав передати інформацію одразу двом «клієнтам». Один із них – росіянин-працівник одного з машинобудівних заводів РФ, який співпрацює зі спецслужбами держави.

Інший «клієнт» – громадянин Ірану, якого раніше засудили за шпигунство в Україні. Зараз він перебуває у близькосхідній країні та працює на розвідку Ірану під «прикриттям» посадовця місцевої компанії з виробництва високотехнологічної продукції.

За даними СБУ, громадяни Росії та Ірану діяли окремо один від одного. Зв'язок з українським інженером вони підтримували через анонімні чати у месенджері.

За наявними даними, зарубіжні спецслужби сподівались отримати новітні розробки України для налагодження серійного виробництва власних комплектуючих для військових кораблів.

Серед основних компаній, що планували використати українські технології, були російські заводи, які будують судна для військового флоту рф.

ІА "Вголос": НОВИНИ