Затриманий на хабарі тимчасовий очільник управління охорони історичного середовища Львівської міськради 28-річний Георгій Корнєєв після Революції Гідності у 2015 році давав інтерв’ю російським пропагандистам.

Про це пишуть ЗМІ.

У інтерв'ю він говорить, що львів’яни підтримують федералізацію та створення так званої Галицької республіки, а також називав націоналістів «холуями та пристосуванцями».

Зауважимо, що точна дата публікації відео не відома, адже з офіційного YouTube-каналу News Front воно видалене.

Проте на російському сервісі Rutube можна знайти копію відео 9-річної давнини із новорічним випуском програми «На самом деле», у якій він бере участь.

Під час інтерв’ю Георгій Корнєєв спілкується з ведучим Сергієм Веселовським – проросійським активістом, який жив у Криму та був відомий своїми проросійськими поглядами ще до анексії півострова, – та вітає з прийдешніми новорічними й різдвяними святами.

Ведучий хизується, що неодноразово приїжджав у Львів та запитує Георгія Корнєєва, чим живуть зараз львів’яни.

За словами затриманого чиновника, який під час інтерв’ю спілкується російською мовою, мешканці Львова нібито з сумом зустрічають новий рік, оскільки «вони очікували Європу, а отримали повну розруху».

Також він стверджує, що галичани нібито легко погодились би стати окремою республікою в складі федеративної України, за прикладом терористичних організацій «ЛНР», «ДНР».

Про самого Георгія Корнєєва відомо небагато. Він навчався в Інституті архітектури та дизайну в «Львівській політехніці».

До роботи у Львівській міській раді він публікував суперечливі дописи в соцмережах, зокрема, й у забороненій російській соцмережі «Вконтакте» зі співчуттям одеським сепаратистам, які загинули у 2014 році, та відео з пропагандою комунізму.

Останні три роки він працював в управлінні охорони історичного середовища Львівської міськради, був заступником керівниці Лілії Онищенко, а після її звільнення на час від часу був тимчасовим очільником керівника управління.

Його діяльність була повʼязана з реставраціями та мозаїчною спадщиною Львова, а також він активно коментував та займався декомунізацією міста.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що 15 серпня СБУ затримала Георгія Корнєєва за підозрою в хабарі.

ІА "Вголос": НОВИНИ