На початку жовтня правоохоронці затримали на хабарі керівника управління екології і природних ресурсів Волинської обласної державної адміністрації.

Валентин Кухарик вимагав у підприємця 51 тисячу гривень. Слідство встановило, що чоловік тричі отримував неправомірну вигоду в обмін на дозволи викидати в атмосферу забруднюючі речовини. Зараз горе-посадовець перебуває під домашнім арештом.

Кухарик відсудив мінімум 1,5 млн гривень в органів юстиції. Це компенсація за вимушені прогули, які пов'язані з тим, що хабарник двічі оскаржував у судах свої звільнення.

Упродовж 2016-2018 років чоловік працював очільником Головного територіального управління юстиції у Волинській області. 

Звільнили посадовця за власним бажанням, однак у суді Кухарик заявив, що заяви не писав. У 2018 році він відсудив за 3 місяці вимушених прогулів 154 тисячі гривень.

В 2020 році посадовця знову звільнили. Після цього чоловік подав новий позов до суду та змінив сферу діяльності. Став керівником управління екології природних ресурсів. У 2020-2021 році Кухарику виплатили ще майже 700 тисяч гривень.

Під час повномасштабного вторгнення рф Кухарик вирішив відсудити  в держави ще 705 тисяч гривень. Суд задовольнив позов та зобов'язав міністерство виплатити гроші. Оскаржити рішення не вдалося. Ці кошти посадовцю поки ще не виплатили.

Як писав «Вголос», росіяни стягують техніку та солдатів на Куп'янський напрямок.

ІА "Вголос": НОВИНИ