Правоохоронці затримали заступника голови Одеської обласної військової адміністрації. Він обіцяв за 35 тисяч доларів «відмазати» підлеглого від в'язниці.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Посадовець за гроші пропонував керівнику одного зі структурних підрозділів ОВА своє «сприяння» в уникненні кримінальної відповідальності за привласнення державного майна. За 35 тис. дол. він обіцяв вирішити питання щодо закриття відповідного провадження, де фігурував чиновник. Для цього він нібито планував використати особисті зв’язки у правоохоронних органах України», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували факт передачі «авансу» у розмірі 27 тисяч доларів, та затримали чиновника у будівлі обласної адміністрації під час передачі ним отриманих грошей своєму водієві.

 

Під час обшуків на місцях проживання фігуранта та в його автомобілі правоохоронці виявили: понад 45 тисяч доларів, понад 21 тисячу євро, золоті злитки та монети.

Затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене особливо великих розмірах); ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища).

За даними ЗМІ може йтися про Олега Муратова.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ