З власних джерел власкору «Вголосу» стало відомо, що у справі фігурує заступник мера Луцька Олександр Рачков, а також голова Шацького районного суду Наталія Сушик. Також підозрюють в оборудках депутата міськради Євгена Ткачука, керівника міського відділу архбудконтролю Юрія Маслюка та головного архітектора Леоніда Герасимюка.

Як повідомили у прокуратурі Волинської області, посадовці вимагали від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 17 000 доларів США. За це вони обіцяли узаконити та зареєструвати право власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у Луцьку. 25 квітня трьох посадовців міськради затримали під час одержання ними чергового траншу неправомірної вигоди – в розмірі 7 000 доларів США.

Окрім того, під час документування злочинних дій заступника Луцького міського голови встановили факт його посередництва під час вимагання головою одного з судів області неправомірної вигоди від громадянина за винесення позитивного рішення під час судового розгляду кримінального провадження. Суддю впіймали під час одержання неправомірної вигоди в сумі 10 тисяч доларів США.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ