Екс-командувача Національною гвардією України Юрія Аллерова затримали співробітники НАБУ.

Про це у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, затримання Аллерова відбулось швидко.

«У Главку НГУ, вдома в Аллерова, у ряді приватних компаній, які укладали договори з НГУ, йдуть обшуки. Предмет справи вже давно відомий – закупівля квартир НГУ на Печерську, які обміняли на нерівноцінні житлоплощу на околиці Києва», – написав Бутусов.

За Бутусова, кримінальна справа була однією з вагомих причин нещодавнього звільнення Аллерова з посади командувача НГУ.

«Приблизно рік тому в Аллерова виник конфлікт із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, який вимагав відставки Аллерова, але звільнити командувача відповідно до закону можна тільки за згодою міністра і Президента. Протистояння Авакова і Порошенка унеможливлювало якусь скоординовану кадрову політику. Загалом, МВС захищати Аллерова не буде, скоріше навпаки. Петро Порошенко підтримав звільнення Аллерова і призначення в.о. Миколи Балана, якого лобіював Аваков, тільки після поразки на виборах, оскільки якихось зобов'язань щодо захисту Аллерова на себе не брав», – зазначив Бутусов.

Водночас він висловлює сумніви, що екс-командувач Нацгвардією довго пробуде за ґратами.

«Думаю, скоро суд випустить Аллерова під заставу, ми почуємо версію захисту, оскільки справа тягнеться не перший рік, напевно, написано чимало паперу у виправдання цієї сумнівної квартирної угоди, за якою було чимало справедливих критичних зауважень», – написав Бутусов.

Окрім того, слідство також вивчає обставини інших держзакупівель НГУ, які викликали питання.

ІА "Вголос": НОВИНИ