Правоохоронці у м. Києві затримали колишнього ліквідатора «Київського радіозаводу», який тривалий час перебував у розшуку за підозрою у незаконному продажу майна підприємства та зловживанні повноваженнями особою, яка надає публічні послуги (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, упродовж 2016 року арбітражний керуючий, якого призначили ліквідатором ДП «ВО «Київський радіозавод», здійснив незаконний продаж 14 об’єктів нерухомого майна - нежитлових будівель та приміщень, які належали держпідприємству за ціною, заниженою у 5, а подекуди у 10 разів, завдавши збитки державі на суму понад 45,6 млн грн, інформує Генпрокуратура.

Частину коштів, отриманих від реалізації нерухомості у сумі 2,7 млн грн, ліквідатор перевів на рахунки афільованих з ним приватних підприємств.

Після повідомлення про підозру колишній ліквідатор радіозаводу переховувався від правоохоронних органів, у зв’язку з чим був оголошений у розшук.

Оболонський районний суд столиці обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Зважаючи на те, що прокурор у суді просив взяти колишнього ліквідатора під варту, зазначене рішення буде оскаржено.

Крім того, наразі у судовому порядку вирішується питання про визнання недійсними результатів публічних торгів та договорів купівлі-продажу приміщень «Київського радіозаводу» з метою повернення їх у державну власність. На майно, яке незаконно реалізовано ліквідатором, накладено арешт.

Раніше повідомлялося, що директор товариства, яке на праві оренди користувалося приміщеннями ПАТ «Київський радіозавод», протиправно заволодів будівлею підприємства на підставі підробленого договору купівлі-продажу від 1999 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ