Колишній виконавчий директор компанії Сергія Курченка «ВЕТЕК», росіянин Євген Калінін, котрого заарештували 28 лютого в Греції за запитом України, звільнений і вже вилетів до Москви.

Про це повідомляє РІА "Новини«.

Адвокат Калініна Янніс Рахіотіс повідомив, що його клієнта звільнили вчора ввечері, 6 березня.

»Калінін звільнений у середу ввечері і вже вилетів до Москви«, — сказав він.

Рахіотіс також заявив, що Калінін, заарештований в афінському аеропорту при в'їзді в Грецію для короткої ділової поїздки, звільнений за рішенням прокуратури Афінського апеляційного суду.

»У відповідному рішенні вказувалося, що він був заарештований і відправлений у в'язницю помилково, бо щодо нього не було чинного міжнародного ордера на арешт. Звільненню передував візит генерального прокурора Росії пана Чайки до міністра юстиції Греції і в прокуратуру Верховного суду«, — зазначив Рахіотіс.

За словами адвоката, Калінін вилетів до РФ »у супроводі дипломатів російського посольства в Афінах і разом із своєю сім'єю, яка приїхала до Греції, щоб підтримати його«.

Калінін до 2011 року був віце-президентом »ТНК-ВР Коммерс« (української »доньки« російської нафтової компанії »ТНК-ВР Холдинг«, згодом поглиненої »Роснефтью"). У 2013–2014 роках він працював виконавчим директором холдингу ВЕТЕК близького до сім'ї Януковича підприємця Сергія Курченка.

Днями «Вголос» повідомляв, що росіянина й екс-менеджера українського олігарха Сергія Курченка Євгена Калініна затримали в Греції за запитом України, де він проходить за трьома статтями.

ІА "Вголос": НОВИНИ