Про це «Вголосу» повідомила речник ГУ МВСУ України у Львівській області Світлана Добровольська, коментуючи інформацію про затримання іноземців через організацію секс-туризму.

«Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2. ст. 303 Кримінального кодексу України. У межах цього досудового розслідування правоохоронці проводили вночі і вранці низку заходів, у тому числі обшуки й опитування громадян. Зокрема, зранку вони опитали трьох іноземців – усі з різних держав і нічим не пов’язані між собою. Після цього їх відпустили», – розповіла Світлана Добровольська.

Ч. 2 ст. 303 ККУ (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією, вчинені щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, або особою, від якої потерпілий був у матеріальній чи іншій залежності) передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк від одного до трьох років.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ